Seges udsteder dispensationer til forbudte pesticider. Nu med svar fra ministeren

Det  forlyder fra en hjemmeside, der kalder sig klimadebat.dk af dispensationer til at anvende forbudte og farlige pesticider udstedes med let hånd af landbrugets egne folk på Axelborg. Nedenstående tekst fremgår af hjemmesiden:

Spotlight Plus.

Hvis Reglone ikke rigtig virker, kan man få dispensation til Spotlight Plus. Der er i perioden 2010 2014 solgt under 200 kg virkstof om året i Danmark. Spotlight Plus sælges med dispensation og gives af SEGES efter indsendelse af tro og love erklæring.

Dispensation til at anvende Spotlight Plus i 2015 til nedvisning af læggekartofler.

I praksis gives altid en dispensation, idet Spotlight Plus fra 2009 og fremefter har været på forbudslisten og hvert år har man givet dispensation. Derfor er forbuddet i praksis ophævet. Der er næsten tale om en myndighedsoverdragelse til SEGES.

Kilde: Gode Kartofler og bekæmpelsesmidler

Søren Egge har stillet et spørgsmål til ministeren i anledning af oplysningerne her på siden

Det lyder:

Spørger: Søren Egge Rasmussen
Spørger skal fremgå
Frist:
Minister: Miljø- og fødevareministeren
Udvalg: MOF
Alm. del
Svaradr: soren.egge.rasmussen@ft.dk

Spørgsmål:
Er beskrivelsen herunder retvisende for at opnå dispensation til at anvende et forbudt sprøjtemiddel i kartoffelproduktionen, hvad skal landmanden love i tro og loveerklæringen og er det SEGES som reelt står for at give dispensationerne?

”Spotlight Plus. Hvis Reglone ikke rigtig virker, kan man få dispensation til Spotlight Plus. Der er i perioden 2010 – 2014 solgt under 200 kg virkstof om året i Danmark. Spotlight Plus sælges med dispensation og gives af SEGES efter indsendelse af tro og love erklæring. Dispensation til at anvende Spotlight Plus i 2015 til nedvisning af læggekartofler. I praksis gives altid en dispensation, idet Spotlight Plus fra 2009 og fremefter har været på forbudslisten og hvert år har man givet dispensation. Derfor er forbuddet i praksis ophævet. Der er næsten tale om en myndighedsoverdragelse til SEGES.”

Ministeren svarer, at der ikke er tale om myndighedsoverdragelse. Læs her