Økoboss forsvarer Roundup

Sekretariatsleder for det selvbestaltede såkaldte “Økologisk Råd” og medlem af SF, Christian Ege er tilhænger af, at landmænd fortsat kan anvende det kontroversielle sprøjtemiddel fra Monsanto, RoundUp.

Det såkaldte “Økologisk Råd” ser ikke et akut problem i, at aktivstoffet glyphosat er fundet i mange fødevarer, modermælk, babylort og urin i en meget stor del af befolkningen. Økobossen mener ikke, at RoundUp er “det værste pesticid i verden”, hvorfor det kun “på sigt” skal afskaffes, altså når landmændene har andre giftstoffer til ukrudtsbekæmpelse til rådighed. Virkningen på organismer i vand ligger tydeligvis den aldrende sekretariatsleder mere på sinde end virkningerne på børn og voksne mennesker.

Der foreligger i øjeblikket ingen entydige beviser for, at det såkaldte “Økologisk” Råd” modtager økonomisk støtte eller andet fra den agrokemiske industri.

Politiken skriver bl.a:

Christian Ege understreger, at Det Økologiske Råd ikke går ind for et generelt forbud mod glyphosat nu.»Vi ønsker glyphosat forbudt på sigt, men vi erkender, at til nogle anvendelser må man først finde bedre alternativer. Vi mener ikke, at glyphosat er det værste pesticid i verden. Det er bare det mest udbredte, og samtidig er der data, der tyder på, at brugen er problematisk«, siger Christian Ege.Det Økologiske Råd er blandt andet optaget af glyphosats mulige virkning på organismer i vandløb. Og rådet mener, at visse anvendelser af glyphosat, for eksempel i private haver og på korn lige før høst, kan stoppes med det samme.

Chr. Ege er født i 1953 og nærmer sig pensionsalderen med stormskridt.

Kilde: Skadeligt stof fundet i grundvand, menneskers urin og blod: Roundupsag kan få konsekvenser for andre sprøjtemidler – politiken.dk