Danish Crown laver pølser

-

I USA har DC solgt datterselskabet Plumrose til kødgiganten JBS for 230 mio. dollars, og derved reddet regnskabet for 2016 fra at gå i rødt. I England bløder Tulip Foods millioner og på andre markeder taber DC markedsandele. Det højtprofilerede kinesiske marked, der i følge branchen selv aftog “en container i timen i sæsonen” er kollapset. Kineserne vil ikke æde danske spegepølser, såkaldte kødpølser eller wienerpølser. De er bedre vant og kan sagtens lave grise selv.  Anderledes ser det måske ud i Sydamerika, de røde bøffers land, hvor DC nu i følge Finans.dk har købt fem virksomheder. Deres tolv-punds ordkanon fortæller, at man “sparker døren ind”  til “vækstmarkederne” i Sydamerika, hvor man ruller ind “for fuld kraft”.

Hallehøj her kommer jeg! råbte Klods Hans fra sim gedebuk i Andersens eventyr.

Den buldrende retorik kender vi godt, og den dækker over, at man altså ikke kan producere højværdiprodukter, men må nøjes med at rense og sælge tarme til pølseproduktion derovre, hvor man helst spiser rødt oksekød morgen, middag og aften.

Eller for nu at sige det på en anden måde.  Nu, hvor kinakortet blegner, hiver DC en ny kanin op af hatten for at bevare en illusion om at dansk svinekød har en fremtid på verdensmarkedet.

Men den tid er for længst forbi.

wurstchen
Det tyskejede Tican laver også pølser, men det er jo til af forstå. Her et par glade “Würstchen”, en tysk brun og en dansk rød, der vinker glade fra en lastbil