ForsideDebatindlægOgså andre har gennemskuet den økologiske pengemaskine

Også andre har gennemskuet den økologiske pengemaskine

-

Her på redaktionen er vi stolte af at holde fast i kontroversielle synspunkter, som hverken accepteres af frelste økonørder eller af almindelige kemiske bønder. Ind i mellem får vi støtte fra uventet kant, som for eksempel når en RoundUp- og pesticidbegejstret debattør bekræfter en af vore kæpheste, nemlig den økologiske pengemaskine. Den går ud på, at man hele tiden lægger nye arealer om til økologisk drift for at hæve ca. 9.000 kr pr hektar i tilskud og samtidig lægger andre økologiske arealer tilbage til almindelig giftig drift. Det er jo løsningen når tidslerne har fået godt fat. Så renser man med RoundUp i et år eller to, og så kan man lægge om senere og hente støtte igen osv. Debattøren Jørgen Lund Christiansen, Skanderborg skriver bl.a:

 Hvert år hører vi om omlægning af titusinder af hektar til økologi – men ikke, at i snit over årene tages lige så meget ud for igen at blive dyrket konventionelt. 2017-økoarealet er af cirka samme størrelse som i 2012.

Her på redaktionen er vi ikke enige med Jørgen Lund Christiansen i alt hvad han skriver, men også dette afsnit kan vi kun tilslutte os:

Økologer køber titusinder tons gylle af konventionelle kollegaer, så de nødvendige næringsstoffer til “øko”planterne ikke kommer fra “kunst”gødning. Men kvælstof er kvælstof og fosfor er fosfor. Om der bruges gylle eller industrielt fremstillet gødning er ren lirum-larum.

Hvad værre er endda, at de hellige økologer henter afgasset gylle m.m. fra biogasværkerne og smugler store mængder kvælstof ud på marken uden om gødningsregnskabet, men de pudser glorien, naturligvis.

Kilde: Roundup er en velsignelse. Pesticider skal der til | Debat | hsfo.dk