Rikke Lundsgårds falske pibe

Rikke Lundsgård løber igen byærinder for Økologiske Landsforening

-

Bag den fine titel “landbrugspolitisk seniorrådgiver” skjuler sig en muldvarp fra landbruget, som nu i DNs klædebon er sendt på tiggergang for flere penge til landbruget.

Det drejer sig om Landbrugspolitisk seniorrådgiver Rikke Lundsgård, som i Altinget den 1/1 1018 plæderer for, at samfundet og forbrugerne skal betale for, at man forarbejder græs

 til protein og bagefter […] til energiproduktion og gødning.

Altså en helt banal ny landbrugsproduktion, som i følge den landbrugspolitiske seniorkonsulent bidrager til

klima, grundvand og biodiversitet

Det lyder jo forjættende. Seniorkonsulent Rikke Lundsgård drømmer videre om, at

Der er ny teknologi og viden på vej, der betyder, at protein fra danske græsmarker kan erstatte importeret soja fra Latinamerika

Og denne protein skal så fodres til kvæg og svin, der belaster klimaet gevaldigt og som det slet ikke, i følge seniorkonsulenten selv, kan betale sig at fremstille. Hvis teknologien nogen sinde bliver til virkelighed, altså.

Vi savner en logisk sammenhæng fra seniorkonsulenten. Men hun vil nok kvie sig ved at vedgå, at hun i virkeligheden er sendt i byen af landbruget, især det såkaldte økologiske, for at hente endnu flere skatteyderkroner til de smaskforkælede landmænd.

Hun er i virkeligheden ude i et ærinde, der går ud på, at få hentet endnu større tilskud til økologerne, der tjener fint i forvejen, så de kan få dækket en infrastruktur, der skal levere græsbaseret gødning i stedet for den gylle, de fromme økologer nu henter hos deres ikke økologiske naboer.

Det er rent drømmeri. Og i øvrigt helt overflødigt.

Lad køerne græsse på græsmarkerne, og pløj dem om en gang i mellem. Så er der gødning til næste afgrøde og køerne får al den protein, som græsset indeholder.

DNs forslag, som fremsættes på vegne af de økologiske klimasvin ude på mælkegårdene, svarer til at gå over åen efter vand.

Økologisk Landforening har skamredet DN længe nok. Seniokonsulent Rikke Lundsgård bør fise derhen, hvor hun hører til. Og det er ikke i DN.