ForsideDen økologiske illusionDR: Bliver man sundere af økologi?

DR: Bliver man sundere af økologi?

-

Allerede i 2012 pillede to fagfolk fra Metropol fjerene af den såkaldte økologi. Her på siden har vi længe være bannerfører for at økologien reelt ikke er stort andet end et salgsstunt, der hverken gavner miljø, grundvand eller klima. Og ja, økologer må gerne bruge antibiotika og/eller zinkoxid i svineproduktionen. De må gerne klippe halerne af smågrisene og de må gerne sprøjte deres afgrøder med insektgift.

DR kunne i en artikel med de to eksperter konstatere, at hverken på bæredygtighed, klima eller dyrevelfærd er økologi garant for god samvittighed. De skrev i 2012 bl.a:

Hånden på hjertet, kender du følelsen: Du står ved ved kassen i supermarkedet og losser en håndfuld økologi op på båndet. Det giver et lille sus af, at jeg-gør-en-forskel både på det personlige sundhedsplan og for den globale bæredygtighed. Men gør man egentlig det, hvor meget rykker det, at man tænker økologisk, når man handler?

DR Sundhed har bedt Preben Vestergaard Hansen, der er kandidat i human ernæring på Professionshøjskolen Metropol og Louise Lundgren Berg, der er studerende samme sted om at dykke ned i indkøbskurvens økologi. Og her kommer deres kommentarer omkring

Kilde: Bliver man sundere af økologi? – dr.dk/Sundhed/Din sundhed/Sund mad