BREAKING: Danmark er ikke længere “verdens mindst korrupte”

I en årrække har Danmark scoret højest på Transparency Internationals skala på 100 over mindst korrupte lande. I 2016 delte vi førstepladsen med New Zealand, i 2017 er Danmark rykket en plads ned, og er nu altså verdens næstmindst korrupte land.

Årsagen til den skrappere bedømmelse er bl.a. offentlighedsloven, som lukker for offentlig adgang til offentlige dokumenter på en vilkårlig måde, partistøtte, som kan doneres anonymt gennem såkaldte “erhvervsklubber” samt et stribe sager, hvor bestikkelse ser ud til at forekomme.

Der kan være tale om Rigshospitalet, hvor topforskere for et par år siden fik ekstra honorar fra medicinbranchen i forbindelse med deres forskning, Atea sagen, Løkkes rolle i forbindelse med fordelingen af fiskekvoter eller måske endda den politiske forfordeling af landbruget på folkesundhedens og miljøets bekostning.

DR skriver bl.a:

Danmark må for første gang siden 2012 afgive sin førertrøje som det land, der er mindst korrupt. Det fremgår af Transparency Internationals seneste korruptionsindeks for 2017.

Fra sidste år at have delt førstepladsen med New Zealand, er Danmark nu rykket ned på en andenplads, mens New Zealand beholder førstepladsen.

Source: Danmark mister førstepladsen som det mindst korrupte land i verden | DR

Transparency.org