Debat: Landbrugets synderegister

En pensioneret laboratorietekniker, Ove Lillelund, fra Odder har forbilledligt sammenstillet alle de synder, som landbruget begår og har begået. Selv om artiklen ikke rummer noget nyt eller banebrydende, er den både væsentlig og læseværdig. Lillelund skriver bl.a:

“75 pct. af insektlivet er nu forsvundet i Europa som følge af sprøjtemidler – som en lavine trækker insektdøden naturligvis følgeskader med sig. Blot som nogle få eksempler kan nævnes forarmelse og massedød blandt vores fuglearter, kraftig ubalance mellem “skadelige” insekter og deres fjender (også insekter) og masseuddøen af biarter, der skal bestøve dele af selvsamme landbrugsafgrøder og de vilde blomster, der trods alt har overlevet i små enklaver i vores natur.
Altså dem, der analyseres for lige nu. Sidste nyt i dagspressen er flere hundrede vandværker, der til deres store forskrækkelse ser, at der pludselig viser sig markant forurening med “nye” pesticider i ellers rene boringer.”
Læs hele indlægget her: Landbrug og politikere ramt af faktaresistens – Debatindlæg – Meninger – Aarhus