ForsideDen økologiske illusionMaltbyg, det økologiske hykleri når nye højder.

Maltbyg, det økologiske hykleri når nye højder.

Økologireglerne udelukker ikke fremstillingen af giftige fødevarer, bare giftene ikke er leveret som pesticider. På ca. 1000 hektar dyrkes "økologisk" maltbyg, der indgår i ølproduktionen og omdannes til nervegiften alkohol.

-

Skadevirkningerne af alkohol sammenlignet med pesticider er mange, mange gange højere, så det kan undre, at alkoholiske drikke tillades i økologien.

Økologerne gør et stort nummer ud af at de ikke anvender “kunstige” pesticider i produktionen, er det åbenbart ikke noget problem for de fromme økologer, at deres egne produkter er temmelig giftholdige.

Eksempelvis indeholder økologisk øl op til 7 % alkohol, en stærk nervegift, som anvendes i desinfektion på grund af sine dræbende egenskaber.

Herslev Bryghus har siden januar 2013 udelukkende produceret økologisk øl. Og fra og med høsten 2014 kommer grundlaget for ølproduktionen fra bryghusets egne marker.

– Vi brygger også øl med vilde planter og lignende, som dog ikke er økologisk, men vi er 100 pct. økologiske i vores tankegang om natur, ansvarlighed og renhed,

siger bryggeridirektør Tore Jørgensen til Bryggeriforeningen.dk. Link

Nu kan man jo undre sig over at “vilde planter” ikke er økologiske.

Hos mennesker er der påvist mere kræft, fedme, leverskader og kredsløbssygdom i forbindelse med alkoholindtag. Vold og anden kriminalitet, ulykker både i trafikken, på arbejdspladsen og i hjemmet stiger ligeledes i forbindelse med alkoholindtag.

Disse kendsgerninger kommer ikke på tværs af bryggeridirektørens “100 % økologiske tankegang om natur, ansvarlighed og renhed”

Selve produktionen af økologisk øl skader fødevareforsyningen og klimaet, for gærcellerne “æder” de nærende kulhydrater i kornet og der produceres store mængder CO2 i forbindelse med gæringsprocessen.

Det økologiske hykleri når nye højder, når Økologisk Landsforening endda fremmer og oplyser om denne skadelige produktionsform.

Det næste bliver vel økologisk røgtobak?