Danwatch afslører svindel med “certificeret” tropisk træ

Nutidens vestlige (over)forbruger tilbydes en række certificeringer, der skal berolige samvittigheden når man køber oksekød, mælk, kaffe og mange andre ting. Her på siden har vi pillet fjerene af der “højt respekterede” røde Ø-mærke og den såkaldt “certificerede” soya fra bl.a. Sydamerika. Nu har Danwatch afsløret, at også såkaldt “certificeret” tropisk træ er mål for svindel, selv om den mest udbredte “certificering” blot “sikrer” at lokal lovgivning er overholdt. Danwatch skriver bl.a:

Danwatch og det undersøgende, brasilianske medie Reporter Brasil kan dokumentere, at de største danske importører af tropisk træ har købt tømmer fra brasilianske virksomheder, der har fået en eller flere bøder for at have brudt miljølovgivningen gennem de sidste tre år.Miljøstyrelsens tilsynEUTRBøderne er udstedt til brasilianske eksportører af tropisk træ, fordi de har købt eller solgt træ med falsk eller mangelfuld dokumentation, hvilket er i strid med brasiliansk lovgivning, der skal beskytte regnskoven i Amazonas.

Source: Dokumentfalsk og millionbøder: Danske byggemarkeder sælger træ forbundet til ulovlig hugst i Amazonas – Danwatch