Genbrugsfup: kun 15 pct. indsamlet plastik genbruges

For miljøet er affaldssortering ingen gevinst. Kun en brøkdel sendes til fjernøsten for at blive genbrugt til lavkvalitetsprodukter. Resten går til forbrænding. JyllandsPosten beretter bl.a:

Billige spande af genbrugsplast importeres fra fjernøsten, der tidligere gav den som losseplads for hele verdens plastikaffald. Spandene er så billige, at det ikke er besværet værd at gøre dem rene efter brug til fliseklæb eller mørtel.

Flere end fire millioner danskere får jævnligt hentet indsamlet plast hjemme i deres private bolig – og antallet stiger konstant. Efter afhentning bliver plasten sorteret og gjort klar til genbrug. I år bliver det til ca. 30.000 tons.Der er bare det problem, at kommunerne og affaldsselskaberne kun kan anvende ca. 15 pct. af plasten til genbrug. Derfor ender det meste genbrugsplast med at blive brændt eller gravet ned, lyder vurderingen fra Mikkel Brandrup, politisk chef hos Dansk Affaldsforening, der er selskabernes fælles forening

Brug-og-smid-vækkulturen har også bredt sig i danskernes terrasser, hvor billige havemøbler af genbrugsplast fra Sydøstasien kasseres efter kort tid i solen.

Source: Vi samler plast som aldrig før – kun 15 pct. genbruges – Indland