MSC mærkningen er styret at de store fiskere

For at sikre forbrugernes gode samvittighed har forskellige brancher indført forskellige certificeringsordninger. Der er eksempelvis regler for tropisk træ, økologisk landbrug, sojabønner og bæredygtigt fiskeri. Alle ordningerne sikrer, at produktionen kan fortsætte, som den plejer med færre eller helt uden forbrugerprotester

MSC ordningen kontrolleres af nogle “eksterne konsulenter” som ansættes og betales af de største fiskere her i Danmark. Det officielle Danmark har ingen indflydelse på kontrollen af, om fiskeriet faktsik overholder visse bæredygtighedskriterier. Altinget skriver bl.a:

Danmarks Fiskeriforening har haft succes med certificeringerne, og henved 90 procent af dansk fiskeri har i dag det blå mærke. Certificeringen er dyr. MSC er ikke statskontrolleret, som for eksempel Ø-mærket, men kontrolleres af nogle konsulenter, som Danmarks Fiskeriforening hyrer. Til dato har fiskeriforeningen modtaget mindst 9 millioner kroner til MSC-arbejdet. Der er en del forvirring i administrationen om, hvor mange penge Danmarks Fiskeriforening egentlig har fået, så det er et cirkatal.

Det ser ud til at skatteyderne betaler de store fiskere for at kontrollere sig selv.

Source: Kystfiskere: Der hersker stadig lovløse tilstande i dansk fiskeri – Altinget – Alt om politik