Landbrug indblandet i systematisk svindel med energitilskud

Den såkaldt grønne omstilling er et tag-selv-bord for alle mulige projektmagere. Halmfyrproducenter booster omsætningen med falske oplysninger om energibesparelser

DR har fået kontakt med en kilde, der har oplyst, at han var med til at trække mange penge ud af en støtteordning til energibesparelser. Det skete ved, at landmænd, der etablerede en halmfyr eller skiftede en biokedel ud, fik statstilskud på grundlag af oppustede tal for besparelsen på energien. DR skriver bl.a:

Tilskuddet beregnes ud fra, hvor stor energibesparelse der er ved at skifte fyret ud.Men ifølge rapporten har de undersøgte energirådgivningsselskaber pyntet på den forventede energibesparelse og dermed fået udbetalt mere i tilskud, end de var berettiget til.Kort sagt har den enkelte rådgiver indberettet, at det gamle fyr gav en ringere ydelse, end tilfældet var, mens det nye fyr yder mere, end det reelt gør. På den måde ser det altså ud, som om udskiftningen giver en større energibesparelse, end tilfældet er.

En rapport har fastslået fejl i 37 ud af 40 sager. Hvis der er snydt med 100.000 pr. sag er der altså tale om et tab for skatteyderne på knap 4 millioner, som altså er tilflydt danske landmænd ud over de mange milliarder, de får i forvejen.

Source: Energispareordning: ‘Kraftige indikationer’ på snyd med dine penge | Kontant | DR