ForsideDrivhuseffektVi bliver stegt V.

Vi bliver stegt V.

Vi siger det uden omsvøb. Det er for sent at bremse klimakrisen. Forskerne ved det godt, men tier. Det kan der være gode grunde til.

-

Klimaet ser ud til at blive varmere med stadig stigende hast. Der er nu så meget varme akkumuleret i havvandet, at en global temperaturstigning på mindst en halv grad grad vil indtræffe, selv om al udledning af drivhusgasser stoppede i morgen. Da temperaturen allerede er steget med en grad er det utænkeligt, at vi kan holde det globale temperatur på et niveau, hvor vi undgår de helt ukontrollerede feed-back mekanismer, som vil få jordens klima til at ligne Venus’. Her er temperaturen oppe på 400 grader i skyggen. Tv2 skriver bl.a:

En ny analyse, der blev publiceret i det velrenommerede videnskabelige tidsskrift Science torsdag, konkluderer, at verdenshavene i gennemsnit bliver opvarmet 40 procent hurtigere, end FN anslog for bare fem år siden.

– 2018 kommer til at blive det varmeste år, der nogensinde er blevet målt i verdenshavene – på samme måde, som både 2017 og 2016 var det hidtil varmeste år,

siger Zeke Hausfather, der er energianalytiker og medforfatter til det nye studies analyser, til nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller også, at havtemperaturerne har slået varmerekord næsten hvert år siden år 2000.

Vi må forberede nye generationer på, at løbet er kørt.

Livet på jorden vil forsvinde for evigt.

Vi bliver stegt

http://nyheder.tv2.dk/udland/2019-01-11-verdenshavene-bliver-opvarmet-meget-hurtigere-end-vi-å

HTTPS://videnskab.dk/naturvidenskab/150-aars-global-opvarmning-af-verdenshavene-svarer-til-udledningen-fra-en-atombombe-i