ForsideDen økologiske illusionDen økologiske afpresning

Den økologiske afpresning

-

Ølbrygger, økoboss og ølstueejer Per Kølster har fundet en fed fidus. Der skal laves penge på landbrugets klimabelastning. På samme måde som landbruget forlanger penge for økodrift og for ikke at forurene drikkevandet, skal skatteyderne betale landbruget for ikke at ødelægge klimaet.

Når landmændene får handlefrihed og kan se økonomien i at skabe klimaløsninger, kan Danmark for alvor komme helt i front for landbrugets klimaomstilling. Det er tid til handling, hr. minister. Og der er mange løsninger.

Per Kølster, formand for økologisk Landsforening.

Med andre ord skal vi fylde landbrugets lommer med guld, enten fordi de skal dyrke landbrug, eller også fordi de skal lade være.

Økologibossen og hans økologiske brødre hører i forvejen til Danmarks rigeste landmænd. De svømmer i penge. Oven i købet firedobles tilskuddene i 2019 til godt 800 millioner kroner.

De enorme tilskud til økologisk omlægning har ikke hidtil ført til andet end mikroskopiske ændringer i det fuldt omlagte areal. Men nu hælder man en ordentlig spand penge i økologien, selv om der ikke er dokumentation for nogen forbedring af miljø eller klima.

Men det er ikke nok synes økologibossen Per Kølster.

Han plæderer for, at de økologiske landmænd skal have ekstra tilskud for selvvalgte klimatiltag.

Man undrer sig over at denne stærkt forkælede ølbrygger fra Nordsjælland ikke leverer en eneste konkret klimatiltag ud over at dyrke noget mere græs.

At animalsk produktion er stærkt klimabelastende, forholder han sig slet ikke til.

Man skal nok ikke forvente at de miljøbevidste økobønder af sig selv vil skåne klimaet. De skal fodres med millioner i beskyttelsespenge først.

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11140520/landbruget-kan-blive-en-afgoerende-del-af-klimaomstillingen-hvis-politikerne-har-modet/