ForsideDrivhuseffektBreaking: FN: Temperaturen stiger og vi kan ikke stoppe det

Breaking: FN: Temperaturen stiger og vi kan ikke stoppe det

Nu er det slået fast af videnskaben. Vi bliver stegt! Livet går til grunde på denne planet. Intet kan stoppe den selvforstærkende udvikling af et stadig varmere klima.

-

På grund af landenes fodslæbende tilgang til klimaændringerne forudsiger FN, at temperaturen i arktis vil være 3-5 grader højere end gennemsnittet 1986-2015. Ja selv hvis verden rettede ind efter Parisaftalen øjeblikkeligt, er der nu sluppet så meget drivhuseffekt løs, at udviklingen ikke kan stoppes.

Det betyder med andre ord, at “the tipping point” er passeret, at der ikke er nogen vej tilbage. I Arktis vil temperaturen stige med den konsekvens, at isen forsvinder, og jorden dermed optager mere solenergi. De enorme lagre af CO2, som er bundet i permafrosten, vil frigives til atmosfæren, så drivhuseffekten får turbo. Desuden bliver vandet varmere langs Sibiriens nordkyst, så metanbakterier kan øge omsætningen af årtusinders organiske materiale, hvorved store mængder metan forstærker den globale opvarmning yderligere. Fordampningen fra have og søer vil også øge mængden af drivhusgassen vanddamp med til stigende temperatur til følge.

Der er sat gang i flere feedbackmekanismer, hvor stigende temperatur vil sætte skub i mere udledning, med stigens temperatur til følge, der øger drivhuseffekten osv.

Temperaturen på planeten vil hurtigt stige til 70, 100, 130, 200 måske 300 grader i skyggen, hvis der ellers findes skygge nogen steder.

Vi beklager at måtte forudsige at livet på jorden vil ophøre med at eksistere inden for en overskuelig fremtid. Vi er pessimister og forudser at menneskeheden går til grunde inden for få årtier.

Undskyld!

Altinget citerer en rapport fra FN og skriver bl.a:

Selvom landene alle reducerer deres CO2-udledning, sådan som den juridisk bindende klimaaftale “Parisaftalen” fra 2015 lægger op til, så vil temperaturerne i Arktis i 2050 være mellem tre og fem grader højere, end de i gennemsnit har været i perioden 1986 – 2015, vurderer eksperterne. Og i 2080 vil temperaturerne være mellem fem og ni grader højere.

FN-eksperterne peger desuden på, at temperaturstigningerne ikke kan stoppes. Tidligere tiders CO2-udledning har sat gang i en proces, som ikke kan stoppes, selv hvis vi stoppede al CO2-udledning i morgen. De vurderer, at temperaturen alligevel ville stige fire til fem grader frem mod 2080.

https://www.altinget.dk/arktis/artikel/fn-temperaturen-stiger-i-arktis-og-vi-kan-ikke-stoppe-det

https://videnskab.dk/naturvidenskab/laekket-fn-rapport-klimaet-loeber-loebsk-allerede-ved-15-grads-stigning