ForsideLandbrugets falske pibeDet er de andres skyldLandbrugssvindel: Det er statens skyld

Landbrugssvindel: Det er statens skyld

Landbrugsstyrelsen har bedt kammeradvokaten om at kigge på 85 sager om muligt bedrag med landbrugsstøtte. En konsulent mener, at det er Landbrugsstyrelsens skyld

-

Konsulenten Flemming Hedegaard mener nemlig, at “moralen har flyttet sig”, fordi der ikke er “strammet op i tide”. Det betyder på almindeligt dansk, at bønderne har troet, at de kunne slippe af sted med at fuppe penge ud af staten og EU, for det er lykkedes en gang eller flere, så derfor er det helt urimeligt, at man nu strammer op og forfølger de gamle sager. Det plejer jo at gå, synes konsulenten at mene.

“Selvfølgelig skal folk ikke svindle, men det hører med til historien, at styrelsens passivitet på det her område har betydet, at moralen har flyttet sig. Der er ikke blevet strammet op i tide. Og nu strammer man så op bagud på nogle gamle sager, hvor vi siden har haft fokus på nogle af problematikkerne”, siger Flemming Hedegaard.

Landbrugsstyrelsen holder kortene tæt til kroppen, men en del er allerede politianmeldt og flere er på vej. Styrelsen oplyser hverken hvad fupnumrene går ud på, hvem der er anmeldt eller hvor længe det har stået på.

UPDATE: Landbrugsavisen har fået aktindsigt og kan meddele, at det drejer sig om prissvindel med tilskud til staldbyggeri

 

Source: Rådgiver om mulig støttesvig: Moral har flyttet sig pga. passiv styrelse | LandbrugsAvisen