ForsideKødets prisKlogt indlæg om kød afdækker Axelborgs falske pibe

Klogt indlæg om kød afdækker Axelborgs falske pibe

Ian Heilmann fra Thurø piller landbrugets kødpropaganda fra hinanden. Men han overser en vigtig pointe.

-

Axelborgs Afdeling for Tant og Fjas har i lang tid, assisteret af “Kontoret for Manipulation og Vildledning” bildt politikere og befolkningen ind, at Danmark er det bedste land at producere kød i, for her belaster vi klimaet mindre end andre steder, så jo større produktionen er i Danmark, jo bedre er det for klimaet.

Dette argument nævner ikke, at Danmark drukner i urin og lort fra de mange millioner svin og kvæg. Mange politikere har taget argumentet til sig og endda påpeget, at klimaet jo ikke bryder sig om nationale grænser.

(Også de lammefromme økologer har fundet på alle mulige undskyldninger for at fortsætte en massiv produktion af “økologisk” kød og mælk i Danmark, for det er nu en gang det de trækker skattekroner til sig med uden at levere noget beviseligt miljøbidrag.)

Nu har en klog mand på Thurø debunked (det betyder pillet fra hinanden) Axelborgs argument i et klogt indlæg i JyskeVestkysten, som alle bør læse og lære udenad. Han påviser at Danske svin ikke er mindre klimabelastende end alle andre i EU. Kun den temmeligt belastende komælk vinder på EUplan, men det betyder jo ikke, at danske køer ikke belaster klimaet. Tvært imod. Det er i sig selv manipulerende først at sætte barren højt, og bagefter prale af, at man ligger under. “Jeg banker kun min gamle mor 17 gange om måneden, et godt stykke under gennemsnittet”, ville karikeret udstille det tåbelige argument.

Beskæmmende at en mand fra Thurø fortæller, hvad de danske journalister burde vide og have konfronteret landbruget med for længe siden. Nogle journalister, for eksempel Lars Attrup, er tilsyneladende i landbrugets sold. Hvor er de journalister henne, som tør fortælle sandheden om parasitten dansk landbrug?

Det eneste hår i suppen i Ian Heilmanns fornuftige indlæg er, at han mener, at det er:

bydende nødvendigt, at vi drastisk reducerer forbruget af kød og tilsvarende skruer op for plantebaseret føde.

Heilmann overser, at kødproduktion i EU er helt afkoblet fra efterspørgslen. Landmænd laver kød, mælk og æg fordi de synes, at det er sjovt, og at det bag efter kastes for hundene er dem fuldstændig uinteressant. Tilskudsordninger og et stort forgældet produktionsapparat vil holde gang i klimabelastende og overflødig animalsk produktion uanset hvor mange, der bliver veganere, vegetarer, klimatarer, og hvad de nu alle sammen kalder sig.

Det er problemet.

Selv om vestens befolkninger æder mere end de behøver og derfor bliver federe og federe, så produceres der så meget mad, at en tredjedel smides væk eller går til spilde.

 

 

https://www.jv.dk/danmark/Flyt-svineproduktionen-til-lande-der-kan-goere-det-bedre-end-Danmark/artikel/2740038