Sandøe: Økologiske mælkebønder har udfordringer på dyrevelfærden

Hvis du vil sikre din gode samvittighed, skal du lade mælk og ost stå i køledisken. Også den økologiske!

Professor i dyreetik skyder forestillingerne om lykkelige økokøer ned. DR citerer ham bl.a. for følgende:

– Nogle forbrugere tror måske, at køerne har levet et lykkeligt liv, når de køber økologiske mejeriprodukter. Men sådan er virkeligheden ikke helt. Økologisk produktion er stadig produktion med udfordringer for velfærden. Både konventionelle og økologiske køer fremavles og fodres med henblik på at opnå den størst mulige mælkeydelse.

Peter Sandøe understreger, at der i den økologiske mælkeproduktion også er køer, der har svært ved at klare produktionspresset og derfor plages af dårlige klove og yverbetændelse.

– Så hvis man modstander af moderne, industrialiseret mælkeproduktion, skal man nok helt holde sig fra at drikke mælk eller spise ost.

Økologiske kvægbedrifter modtager millioner i ekstra tilskud til både etablering og drift og har de bedste driftsresultater blandt danske landmænd.

Source: Mere end 400.000 danske køer kommer aldrig på græs | Indland | DR