ForsideDrivhuseffektForvirrende udlægning af landbrugssponsoreret undersøgelse af fødevarers klimaaftryk

Forvirrende udlægning af landbrugssponsoreret undersøgelse af fødevarers klimaaftryk

Landbrugets desparate forsøg på at greenwashe oksekød kommer til udtryk i en mærkværdig sammenligning af oksekød på den ene side og alkohol,slik, øl og kaffe på den anden side.

-

Kvægafgiftsfonden har betalt og Landbruget stod for projektledelsen, da DTU og AU sammenlignede, hvor stor en andel af danskernes fødevarebetingede klimaaftryk, der stammer fra oksekød med den del der stammer samlet fra en række andre såkaldte “nydelsesmidler”.

Forbrugerne skulle altså så tænke, at når oksekødet fylder mindre end øl, vin, slik, kaffe, te, sodavand og andre søde sager til sammen, så kan det vel ikke være så slemt.

Landbrugets bortforklaringer skriger stadig højere imod himlen, for som Dagbladet information skriver, så er dette ikke retvisende:

 

 Der er nemlig en række problemer med både rapporten og den måde, den er blevet udlagt på. Dertil kommer, at medierne ikke har nævnt, at rapporten er finansieret af Kvægafgiftsfonden, der har som erklæret formål at »styrke oksekødssektoren og kvægbrugets udvikling og konkurrenceevne«, og at landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer har stået for den overordnede projektledelse.

Det fremgår i øvrigt, at man har lagt en stor del af klimabelastningen på mælken for at lette trykket på oksekødet, der jo herhjemme er et biprodukt af mælkeproduktionen.

Source: Landbruget betalte for rapport, som gjorde øl, kaffe og slik til større klimasyndere end oksekød | Information