Noah ser klimakrisen under globaliseringens synsvinkel

I en ædruelig kronik påpeger Jakob Sørensen NOAH, at klimakrisen er skabt af de rige i Vesten, men betales af de fattige i den tredje verden. Flytrafikken er her eksemplet. Problematikken er ens for al klimabelastende overforbrug.

De, som hævder, at teknologien vil løse problemet, lyver eller forregner sig. Typisk er luftfartsindustriens organisationer blandt dem, som har de mest vidtløftige antagelser om, hvad ny teknologi kan bringe, men selv de vurderer, at der vil gå minimum 25 år, før sol- eller batteridrevne fly til persontransport kan være en realitet. Et videnskabeligt studie viser desuden, at luftfartsindustriens forudsigelser om teknologi regelmæssigt har vist sig ikke at holde stik – forventningerne rykkes løbende frem i tiden.

https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE11549508/enhver-flyrejse-er-en-for-mange1/