Rigsrevisionen antyder fusk med øko- og naturpenge

Slap kontrol med modtagere af øko- og naturpenge kan være udtryk for sammenspisthed eller endda korruption i statsforvaltningen.

Det viser sig nu, at der tilsyneladende er og har været en forståelse imellem modtagerne af økologisk arealtilskud og tilskud til naturforvaltning om, at kontrol fra Landbrugsstyrelsens side var varslet i forvejen.

EU tillader i princippet varslede kontroller, men når det sker så konsekvent tyder det på, at man i virkeligheden har ledet pengene flyde til diverse modtagere uden egentlig kontrol. Altinget skriver bl.a:

I sin revision af statens forvaltning i 2018 vurderer Rigsrevisionen, at Landbrugsstyrelsens kontrol med tilskudsordningerne Økologisk arealtilskud og Naturforvaltning, som består af EU-tilskud, ikke lever op til EU’s krav.

Vi har skrevet om flere tilfælde af mærkelige økologiske tilskud, som på ingen måde leverer på miljøsiden, og må konstatere, at der fra Landbrugsstyrelsen ikke er lagt hindringer i vejen for den slags økologiske fupnumre.

Herunder et screendump af side 36 i Rigsrevisorernes beretning for 2018

36 i Rigsrevisorernes beretning for 2018

Læs mere her:

Beretning 21 2018 om revisionen af statens forvaltning i 2018