Leder: Sorteringshysteriet afsløret i Malaysia

En af mange måder at camouflere Vestens overforbrug på er at samle affald ind i forskellige fraktioner, så det nemt kan genanvendes. Ressourceforbruget ser dog ikke ud til at falde af den grund. Snarere fortsætter overforbruget med et merforbrug baseret på billige råvarer fra de såkaldte "genbrugsstationer".

Danskere, svenskere, tyskere, russere og sågar tyrker tvinges til at sortere deres affald ud fra en ide om, at ressourcerne kan recirkuleres og at vi på den måde kan spare på planetens ressourser.

Især det råoliebaserede plastik, som også driver rundt i verdenshavene og ender i fisk og havdyrs maver er under genbrugs- og indsamlingsfanatikernes skarpe lup.

Men nu har TV2 været i Asien og afsløret at både dansk og udenlandsk indsamlet plast blot for betaling til en såkaldt “oparbejdningsvirksomhed” ender på lossepladser eller forbrændingsanlæg i Asien.

Det ændrer ikke på at vestens forbrugere med deres akribiske indsaling af den mindste plasticdippedut plejer deres gode miljøbevidsthed og fortsætter overforbruget uden nogen som helst bagtanker.

Dette er nemlig den egentlige baggrund for indsamlingshysteriet i den vestlige verden.

 

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-09-29-tv-2-finder-dansk-plastaffald-paa-dumpingsite-i-malaysia