Endnu en forhindring er dukket op

Aktindsigt i støttedata forhindres angiveligt af navne- og adressebesskyttelse

Som tidligere meddelt, kom landbrugsstyrelsen til fornuft og indså, at man ikke kunne forhindre aktindsigt ved at anonymisere tusindvis af udbetalinger med henvisning til lovbestemmelser, man trak ud af den blå luft. Men nogen må have blandet sig, for nu meddeler man, at nogle enkelte udbetalinger ikke kan meddeles i deres helhed, fordi modtageren har bedt om navne- og adressebeskyttelse, hvorfor myndighederne ikke må udlevere deres navne.

Det betyder, at de kloge jurister i ministeriet tiltræder den opfattelse, at enkeltpersoner kan unddrage sig miljøoplysningslovens ret til aktindsigt ved at frabede sig reklamehenvendelser baseret på folkeregistret.

Det må vist kvalificere til en ægte fidusbamse. Hvad værre er, at borgernes rettigheder krænkes igen og igen. Det ser ud til, at nogen trækker i trådene for at deres udbetalinger ikke skal frem i lyset. Disse modtagere af landbrugsstøtte har heller ikke nogen virksomhed, så offentligheden har i høj grad krav på at få oplyst hvem de er.

Det er jo skatteydernes penge de henter.