ForsideCertificeringsbluffKlimakompensation var fup

Klimakompensation var fup

Naturfredningsforeningens smarte indsamlingsshow kan vise sig at være en bedrag. Pengene gik måske til et fupforetagende. Vi forsøger at få sagen belyst

-

Politiken har afsløret, at et foretagende, der tog sig betalt for at plante klimakompenserende træer i Uganda, har fuppet sine kunder. Der har været tale om forskellige erhvervsdrivende, men her på redaktionen erindrer vi, at Danmarks Naturfredningsforening indsamlede penge til dette formål ved at stort TV-show i efteråret 2019. Her var der også tale om, at en del af træerne skulle plantes i Uganda.

Nu anser vi det for meget usandsynligt, at der findes to firmaer, der tilbyder samme klimakompenserende ydelse i Uganda på samme tid i samme land, hvorfor vi nærer den forrædderiske mistanke, at Danmarks Naturfredningsforening har købt nogle fup-klimakvoter i Uganda for de indsamlede penge. Vi vil derfor bede DN om at redegøre for hvordan foreningen har brugt pengene fra showet.

Politiken skriver om andre, der der blevet fuppet:

 

Det er samtidig en historie om halve sandheder og ukorrekte oplysninger. Da Politiken besøgte adressen, som angiveligt skulle huse Our Climates kontor i Ugandas hovedstad, Kampala, var der ingen, der kendte til klimavirksomheden. Lokationen rummede i stedet en bh-forretning i et indkøbscenter. Den danske forretningsmand Peter Alexander Lexander, som også var en del af søndagens afsløringer i Politiken om salg af 2,5 millioner værdiløse klimakreditter, er tæt involveret i sagen.

Source: Klima-kontor viste sig at være undertøjsbutik: Danske virksomheder blev snydt af falsk klimakompensation – politiken.dk