ForsideKødets prisSkatteyderne betaler milliarder for kødkampagner i EU

Skatteyderne betaler milliarder for kødkampagner i EU

Guardian fortæller om en enkelt kødkampagne i Danmark, der kostede 2.5 millioner Euro eller ca 18.7 millioner kroner. Formålet var at undgå et ventet fald i danskernes forbrug af svinekød. Var det der, det prludselig skulle hedde "grisegød"?

-


The Guardian skriver bl.a:

A second pork campaign received a €2.5m subsidy for an initiative aimed at Danes and Swedes. “Pork is no longer a natural part of the diet of young Scandinavians,” the commission website says. “They tend to eat less meat in general and to avoid pork in particular. The aim is to increase consumer demand and thus halt any otherwise expected fall.”

Hvis forbruget falder, så er det pr. definition markedet den er gal med, ikke varerne: MRSA inficeret, fedt og usundt svinekød.

https://amp.theguardian.com/environment/2020/feb/14/eu-spending-tens-of-millions-of-euros-a-year-to-promote-meat-eating