ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerProfessor advarer mod dødsfald på grund af rødt kød

Professor advarer mod dødsfald på grund af rødt kød

-

I følge professor Ole Færgemann er rødt kød farligt. Han henviser til amerikanske undersøgelser, der viser, at rødt kød på middagsbordet giver forøget risiko for kræft i tyk- og endetarm. Over 3500 danskere dør af disse kræftformer hvert år.

»Man skulle derfor tro, at myndighederne med ansvaret for, at danskerne kan vide, hvad man ved om disse ting, med det samme ville udnytte alle muligheder for at forebygge de sygdomme,« siger Ole Færgeman.

Men indtil videre afventer man yderligere vurderinger af risikoen før man ændrer på de officielle kostråd. I al fald har landbruget er forklaringsproblem, da deres vigtigste produkt – også på eksportmarkedet – netop er de farlige kødtyper fra svin og kvæg. Ret beset bør disse varer mærkes med en advarsel: Hvis du spiser mere end 300 gram rødt kød om ugen stiger din risiko for at dø af tyktarms- eller endetarmskraft.

 

Kilde/link

TV2s hjemmeside