ForsideMRSADansk Svineproduktion: MRSA data kan skade eksporten og den enkelte landmand

Dansk Svineproduktion: MRSA data kan skade eksporten og den enkelte landmand

-

I forbindelse med begæring om aktindsigt i MRSA-data fra en undersøgelse, som Seruminstituttet har udført på deltagere i en svinekongres i Herning, blev Dansk Svineproduktion bedt om en udtalelse. Svinebranchens direktør anfører forskellige grunde til, at man ikke bør offentliggøre data, bl.a. at dette vil kunne skade eksporten.

Vore aftagere af svinekød må altså ikke kende den fulde sandhed om de resistente og dødelige bakterier, MRSA.

Begrundelsen nævnes ikke i afslaget på aktindsigt, som i øvrigt følger høringssvaret fuldstændigt. Høringssvaret blev i strid med forvaltningsloven ikke forelagt for den, der begærede aktindsigten, inden sagen blev afgjort.

Sagen er påklaget. Se her