ForsideDebatindlægDebat: GRØNT BLUFFNUMMER

Debat: GRØNT BLUFFNUMMER

-

Holger Ø. Mortensen , Gosmervej 81, Præstholm Mk., Odder skriver d. 10. juli i Politiken:

I Politiken (6.7.) forsøger Danmarks to landbrugsministre – nemlig Troels Lund Poulsen og Eva Kjer Hansen – at gennemhulle nogle argumenter fra Torkil Forman vedr. ‘ Grøn Vækst’. Det slipper de ikke godt fra. Bl. a. mener de to ministre, at »danskerne elsker flæskesteg«, og at danske svinebønder er nødsaget til at opretholde en svineproduktion på 25 mio. årligt – og endda øge denne produktion.

Hvis vi producerede 5 mio. slagtesvin årligt, ville det danske marked være mere end velforsynet med svinekød.

Helt anderledes ser det ud for 1 mia. sultende mennesker verden over. Mennesker som lever for under 2-3 dollar dagligt.

De 20 mio. svin, Danmark har i overskud, kan ikke købes af disse sultne masser. Tværtimod stjæler danske svineproducenter proteinfoder fra bl. a. disse fattigere lande. Hele ‘ Grøn Vækst’-planen – og især hjælpeforanstaltningerne til svinebønderne – er et stort bluffnummer for at redde et skrantende landbrugserhverv.