Journalister risikerer fængselsstraf for at have offentliggjort MRSA-ramte svinefabrikker

 Redaktøren for den private hjemmeside aabenhedstinget.dk, Nils Mulvad og en skrivende medarbejder, miljøjournalisten, Kjeld Hansen kan imødese en sigtelse fra Århus Politi for at have offentliggjort visse oplysninger om MRSA forekomst på nogle svinefarme. Den ledende embedslæge i Syddanmark Henrik L. Hansen har bedt politiet om at rejse sigtelsen.

Hvis de to journalister kendes skyldige i at have overtrådt straffelovens § 152 D styk 2 kan de risikere op til 6 måneders fængselsstraf.

 


Herunder ses den liste, som danner grundlag for sigtelsen. Nogle oplysninger er fjernet.

Navn Adresse Post By Bemærkninger
Ringstedgård Sohold I/S, svineproducent Niels Jacobsen Ringstedgårdvej 2 5792 Årslev Den inficerede person er indlagt til operation for diskusprolaps og udviste derefter kliniske symptomer. Efterfølgende er MRSA-bakterier konstateret i næse. 
 
Svineproducent Hans Jørgen Staugaard Tornhøjvej 26 og Kirkebjerg 9 6200 Aabenraa Fire ud af fem ansatte samt driftsledelsen er konstateret MRSA-inficerede i august 2009. 

De fire landbrugsmedhjælpere er angiveligt alle fra Brasilien. 

Påbud fra sundhedsmyndighederne: ”Børneinstitutioner eller skoler må ikke besøge besætningerne.”

Svineproducent Jesper Hansen, ”Vester-Hindholm” Skyttehusvej 5 6330 Padborg Den inficerede landbrugsmedhjælper er en ung, mandlig brasilianer.
Svineproducent Benny Ravn Bonde Erlevvej 184 og Nørbygårdvej 50 6100 Haderslev Den inficerede er en kvindelig landbrugsmedhjælper, der angiveligt er fra Ukraine.

Se også næste virksomhed.

”landbrugsmedhjælper i svinebesætning”       Den inficerede mandlige landbrugsmedhjælper oplyser, at ”en kollega har MRSA, 
Gårdejer Jens Skov Rasmussen, ”Pindstoftegård” Skovstrupvej 31 5690 Tommerup Det bemærkes, at der er tale om et ”landbrug under afvikling”. To personer er konstateret smittede.
Svineproducent Helge Mathisen Stevninggade 17 6430 Nordborg Flere inficerede i ejerkredsen
Svineproducent Jens Aksel Sørensen Tinghøjvej 10 6870 Ølgod Den inficerede er en mandlig landbrugsmedhjælper af udenlandsk herkomst, der fik konstateret MRSA i sommeren 2010.
Svineproducent Klaus Staugaard Hørløkkevej 55 6500 Vojens Den inficerede er en mandlig landbrugsmedhjælper, der kommer fra Schweiz. Det bemærkes, at ”hele personalet på gården er undersøgt og er i behandling”, men der vides ikke, hvor mange der er bærere af MRSA, og om pårørende og eventuelle børn er undersøgt.
Fodermester Eske Christensen Højgårdvej 6 7323 Give Den inficerede er en kvindelige medhjælper, der fik diagnosen i november 2009.
Endvidere MRSA-positive personer i driftsledelsen, og der er påvist MRSA i svinebesætning.
 

Kilde/link

Aabenhedstinget