ForsideUncategorizedUnderbuksemysteriet

Underbuksemysteriet

-

Lars Løkke forsøgte at samle så mange dåser ind, at panten kunne betale for hans underbukser m.m. Men da han også drak sjatterne, er han styrtet omaf anstrengelserne. Heldigvis kom en sponsor forbi med en masse penge, som han brugte til underbukser m.m. "det kan slet ikke betale sig at arbejde for sådan en rig en som mig, sagde han let snøvlende, da sponsoren fik ham på højkant. Fotomontage: DSU.


Peter Gæmelke udtaler den 23. maj til Information:

»Det ærgrer mig, at når vi i forretningsudvalget får lagt tingene frem og kan se, at Løkke har betalt sit tøj selv og betalt den skat, han skal, så tror baglandet stadig ikke på det. Det bekymrer mig, at de ikke har tillid til os i forretningsudvalget,« siger Peter Gæmelke i et interview i Information den 23 maj 2014.

Det underlige er, at underbukserne m.m. er betalt af Lars Løkke, der også har betalt "den skat han skal". Men skatten skal jo kun betales, hvis Løkke IKKE har betalt for underbukserne m.m.

Samme dag skriver JyllandsPosten:

»Vi fik at vide, at der var en sponsor, der betalte det meste af beløbet«, siger en af Jyllands-Postens kilder til avisen den 23. maj

 

Ifølge flere af de kilder, som Jyllands-Posten har talt med, betalte Venstre tøjet i første omgang, hvorefter der blev fundet en sponsor.

Sponsor-oplysningen vækker dog opsigt i partiets bagland, hvor der bliver opfordret til, at partiet giver klare svar og fremlægger dokumentation.

Nu bliver det ikke bare underligt, nu sænker der sig et mystisk skær over det hele, for den mystiske sponsor har altså også betalt for tøjet, men om han har betalt til venstre eller højre er ikke oplyst. En ting står imidlertid fast. Hvis denne tys-tys sponsor har betalt mere end 20.000 kroner, så skal det offentliggøres. Det kræver loven om partistøtte. Så derfor kan Venstre lige så godt oplyse det med det samme. Så kom nu med det: Hvem betalte Løkkes underhylere m.m. Det skal frem i lyset. Ellers kan vi hverken have tillid til manden eller hans underlige parti.

JP skriver den 25. maj noget, der strider imod Gæmelkes uidtalelse den 23 maj:

Venstres forretningsudvalg får lignende forklaringer, da de tirsdag aften holder et mere end tre timer langt krisemøde i det sorte tårn, Hotel Crowne Plaza i København. Her må Løkke spille det højeste kort for at redde sin formandspost. Partitoppen er nødt til at udtrykke tillid til ham – uden at have set beviserne. Håbet er, at sådan en tillidserklæring vil sive nedad i partiet og ud til vælgerne. Sendebuddet bliver selvsamme Peter Gæmelke, som tidligere i forløbet var kritisk. Sent tirsdag aften træder han frem foran mikrofonerne og udtrykker på udvalgets vegne fuld støtte og tillid til Løkke. Ligesom folketingsgruppen gjorde tidligere på dagen. Man er tilfreds med formandens tilkendegivelse om skattespørgsmålet.

Løkke har udtalt – i nutid – at han "betaler den skat han skal". Men spørgsmålet er jo, om har tidligere "betalte" – altså datid – den skat, han skulle have betalt. Dette svar flagrer i vinden stadigvæk.