ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsDanish Crown henter flere skattekroner til investeringer på Bornholm

Danish Crown henter flere skattekroner til investeringer på Bornholm

-

Danish Crown, der havde et milliardoverskud sidste år, har nu slået hul på to nye finansieringskilder, hvis en redningsplan for slagteriet på Bornhom får tilslutning fra arbejdsgivere og fagforeningen NNF. Såvel lønkroner som skattekroner skal investeres i det landmandsejede slagteri for at sikre lønsomheden i en årrække. Det viste sig mere besværligt end forudset at sende 9000 svin til Ringsted ugentligt bl.a. fordi færgerne ikke ville transportere de stinkende svinebiler.

Svineavlerne har benyttet situationen til at "love" at fremstille 50.000  flere svin årligt, hvis de ellers kan få finansiering, miljø-  og byggetilladelser på plads.

Regionskommunen har allerede bidraget med rabatter på spildevandsafgifter m.m. så hele befolkningen kommer til at bløde økonomisk for slagteriets overlevelse. Landmændene kan derimod se frem til øget statsstøtte, som dog kræver godkendelse fra EU før den kan komme til udbetaling.

Kilde/link

DR