ForsideLederLeder. Landbrugets oprør mislykkedes

Leder. Landbrugets oprør mislykkedes

-

Landbrugets forsøg på at overtage formandsstolen i Venstre ser ud til at være mislykkedes, i al fald i første omgang. Selv om kilden til de pinlige afsløringer omkring Lars Løkkes luksusforbrug på partiets regning ikke er afsløret, peger flasken på Peter Gæmelke eller en af hans håndlangere i Venstres administration. Det var Peter Gæmelke, der som en af de første forlangte dokumentation for Løkkes egenbetaling af tøjet og skattebetalingen af rejserne for familien. Peter Gæmelke fik – givetvis på formandens foranledning – fornøjelsen at stille op foran pressen efter et gruppemøde og meddele, at alle nu bakkede op om formanden. Hvilket desværre var løgn, men Peter Gæmelkes – og dermed landbrugets – rolle som bannerfører for oprøret var dermed udspillet.

Senere, i forbindelse med hovedbestyrelsesmødet i Odense blev Søren Gade, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, spillet ud som mulig afløser for Løkke på formandsstolen. Det viste sig at være spin, men ikke desto mindre betyder det, at landbruget er klar til at deltage i spillet om magten i landets største parti.

Landbrugets nederlag er på ingen måde totalt. Der er tid til nye sejre i kampen om Venstres formandsstol.