ForsideDebatindlægDebat: Grænseløs kynisme

Debat: Grænseløs kynisme

-

 JydskeVestkysten den 4 juli 2014:

Grænseløs kynisme

 

»I forhold til hvad der ellers er af infektioner, er MRSA et meget lille problem. Desuden ville en isoleret indsats i Danmark være spildte penge i den globale verden, vi lever i«

Poul Bækbo, dyrlæge for svinebønderne på Axelborg, til Radio24syv.

 

Bækbo mener altså, at fordi en masse mennesker verden over dør af alle mulige infektioner, så behøver danske svinebaroner ikke at bekæmpe MRSA i deres stalde. Svineavlerne må gerne sprede de farlige bakterier via deres ansatte og familie til spædbørn, ældre og inlagte på hospitalerne, også selv om de dør som fluer. Det mener Poul Bæksbo altså. Det er så kynisk, at jeg mangler ord. Det såkaldte videncenter for svin er fuldstændig skruppelløs over for det samfund, som leverer billig arbejdskraft, milliardtilskud og beskyttelsespenge for drikkevandet, selv om man uden nogen særlig indsats kunne udrydde MRSA i svinebesætningerne. Men det kræver en samlet og målrettet indsats over for det farlige antibiotikaforbrug og bedre dyrevelfærd. Det gider svinebønderne ikke. De vil hellere udsætte befolkningen for smittefare, sygdom og død, mens de tæller alle deres tilskudskroner. Den slags mennesker skulle udvises af Danmark. De hører ikke til her.