ForsideAntibiotika og resistensMange gengangere blandt landmænd med konstateret højt antibiotikaforbrug. Nu med beklagelse

Mange gengangere blandt landmænd med konstateret højt antibiotikaforbrug. Nu med beklagelse

-

Af de 137 danske svineavlere, som i følge fødevarestyrelsens oplysninger har et så højt forbrug at antibiotika, at de tangerer grænsen for gult kort i henhold til de kommende grænseværdier, var ca halvdelen af finde på lister fra 2010,  hvor de modtog en slags forvarsler eller høringsbreve inden det "rigtige" gule kort faldt, helt uden egentlige sanktioner i øvrigt.

Sickpigs.dk har sammestillet listen med de seneste anbiotikasyndere med listerne fra 2010.

Se navnene på de 137 storforbrugere fra i år her

Se gengangerne, som ligger over de kommende grænseværdier fra okt.  2014 og  i 2010 enten fik en advarsel eller et høringsbrev henholdsvis her og her

OBS: Det fremgik af en tidligere version af denne artikel, at de 137 landmænd havde modtaget et gult kort, men en opmærksom læser gjorde opmærksom på, at dette ikke er tilfældet. Vi takker læseren, beklager fejlen og undskylder over de landmænd, som muligvis har følt sig hængt ud på et urimeligt grundlag. sickpigs.dk hænger gerne landmænd ud, men naturligvis kun når grundlaget er i orden. Derfor bøjer vi os i støvet og beklager det passerede af alle kræfter.