ForsideMenneskers sundhedRound Up ødelægger nyrerne på fattige landarbejdere

Round Up ødelægger nyrerne på fattige landarbejdere

-

Forskere fra Sri Lanka hævder i en artikel, aty Round Up ødelægger nyrer hos tusindvis af mennesker, der lider af en uforklarlig dødelig nyresygdom. De mener, at sygdommen skyldes at RopundUp, verdens mest udbredte herbicid, via drikkevandet øger mængden af tungmetaller i befolkningen. Danske forskere ser artiklen som meget interessant. Ingeniøren skriver bl.a:

Jette Rank, lektor emeritus i miljøteknologi ved RUC, påpeger, at det ifølge den videnskabelige artikel skyldes, at vi slet ikke fanger glyphosat i prøverne, når det er bundet til metaller eller for den sags skyld kalk. Det vil sige, at vi heller ikke herhjemme ved, om de skadelige bindinger havner i vores vand.

Jette Rank kalder artiklen fra Sri Lanka for ’fantastisk interessant’.

»Den fremsætter interessante teorier og teser. Den er velargumenteret og med fine referencer. Men noget bevis for, at glyphosat er skyld i nyresygdomme, er der selvfølgelig ikke,« siger hun.

Kilde/link

Ingeniøren