Dødens rullepølse

-

En producent af rullepølser, Jørn A. Rullepølser  fra Hedehusene, må nu sammen med myndighederne og Seruminstituttet sandsynligvis tage 12 danskeres død på sin kappe. Dødsfaldene er fundet sted over en længere periode, hvor de nu afdøde mennesker har spist rullepølse fra Hedehusene. Rullepølserne indeholdt de farlige listeriabakterier,  som overføres med fødevarer og forårsager dødsfald i 25% af tilfældene.—>>>

 

Først efter et år er det lykkedes at indkredse kilden. Det første dødsfald fandt sted i september 2013, men hverken Fødevarestyrelsen eller Seruminstituttet har fundet anledning til at advare imod bakterien, før det endelig lykkedes for Seruminstituttet at fastslå, at der var tale om samme type Listeria i 12 tilfælde.

Et parti rullepølse havde samme type listeria, fandt man ud af,  og den 6. maj blev denne pølse trukket tilbage fra markedet. Men først nu, efter tre måneder er virksomheden blevet lukket. Den har to gange tidligere sendt listeria inficerede fødevarer på markedet.

Seruminstituttet giver sidst i sin meddelelse virksomheden en slags frikendelse, idet man skriver:

I lighed med tidligere listeria-udbrud har patienterne alvorlig underliggende sygdom og dødsfaldene kan derfor ikke med sikkerhed tilskrives listeria-infektionen.

Læs Seruminstituttes beroligende meddelelse her

Update: Dan Jørgensen vil have en undersøgelse af forløbet. Fødevarestyrelsen skal undersøge sig selv.

Læs her

Direktøren var sur på Fødevarestyrelsen i 2013: Læs her