ForsideMRSATysk svinekød har tilsyneladende langt mindre MRSA end dansk

Tysk svinekød har tilsyneladende langt mindre MRSA end dansk

-

“Kun” 14% af et antal kødprøver, som partiet “De Grønne” i Tyskland indkøbte til grillen men sendte til undersøgelse for MRSA før det kom på risten, viste indhold af MRSA bakterier. Dette tal ligger langt under de danske undersøgelser somn senest nåede op på 77% af svinene på et slagteri.

I Danmark undersøger man ikke kødet for MRSA, da man mener, at det ikke smitter. Der er nemlig ikke tegn på, at bybefolkningen har MRSA, hvilket man dog ikke har undersøgt systematisk.

»Når alle, der spiser svinekød, ikke bliver smittet med bakterien, må vi gå ud fra, at MRSA ikke smitter ved, at man spiser inficeret kød,« siger specialkonsulent Gitte Ortved Bjerager fra Fødevarestyrelsen til Ingeniøren og henviser til Statens Serum Instituts rapport Danmap, der giver den samme vurdering.

sickpigs.dk har dog ikke fundet noget i den seneste DANMAP rapport, der bekrfter dette.

Ingeniøren