ForsideMRSATinna Urth ved ikke om MRSA smitter ved sex.

Tinna Urth ved ikke om MRSA smitter ved sex.

-

MRSAskalstoppesiforrummet0_thumb1
Hygiejnesygeplejerske Tinna Urth

Til: Tinna Ravnholt Urth / Region Nordjylland
Emne: MRSA og sex

Kære Tinna.
Jeg kender en dejlig kvinde, der har regelmæssig kontakt til svin. I den
forbindelse vil jeg gerne have svar på følgende:

Det fremgår af vejledningen om børn på gårdbesøg, at de ikke må kysse grisene, men nok klappe dem.
Hvordan er det med mennesker, der arbejder i staldene?
Må man kysse dem, eller skal man nøjes med at klappe dem?
Hvilke former for sex er sikkert?
Er der MRSA i sæd?
Skal man bruge kondom? (Hvis man vil have børn, hvad gør man så? )
Hvordan med oralsex? Smitter MRSA hvis man dyrker denne form for sex?

Med venlig hilsen


xxx

Læs svaret her

 

Kære xxx
Tak for dine spørgsmål, som jeg syntes er yderst relevante.
Da jeg er nystartet i Rådgivningsfunktion, er jeg nødt til at bruge nogle dage på at gennemgå al litteraturen for at undersøge, om problemstillingen er videnskabeligt belyst, inden jeg sender dig et officielt svar.
Et andet spørgsmål er: Vi er ved at opbygge en web-side på Statens Serum Institut, som bl.a. skal indeholde typiske spørgsmål og svar – til læring for andre, som måske ikke får stillet spørgsmålene. Må jeg i anonymiseret form gengive dine spørgsmål, for jeg er sikker på, at rigtig mange har de samme tanker som dig?

Med venlig hilsen

Tinna R. Urth


Vi har rykket for svar den 19/8 2014