ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerPasteuriserede æg trækkes tilbage på grund af salmonellarisiko

Pasteuriserede æg trækkes tilbage på grund af salmonellarisiko

-

giftige_aeg
Disse æg kan være inficerede med salmonella

Trods “verdens strammeste salmonellaprogram” trækker en af landets største æg-grossister et parti buræg tilbage på grund af risiko for, at disse er inficerede med salmonella.

Hedegaard Foods skriver:

Salmonella er en naturligt forekommende bakterie. Bakterien er ikke speciel varmeresistens, hvorfor bakterien ikke vil overleve i retter, der er opvarmet til mere end 75 grader C.
Produktet er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker og er mrk. ”Buræg” og ”HEDEGAARD”

Æggene er testet negative for salmonella. Da man ikke rigtig tror på testens validitet, har Fødevarestyrelsen befalet tilbagetrækning af de æg, som kunderne endnu ikke har spist. De har nemlig været til salg i et antal dagligvarebutikker i omkring en uge.

Læs hele pressemeddelesen

DRs omtale her