ForsideLederLeder: Boycott kød

Leder: Boycott kød

-

Efterår 2009 317Kære læser.

Hvis du køber kød, er du med til at holde hånden under en produktion, som lige nu sender dødsens farlige MRSA-bakterier ud i samfundet. Trods gentagne advarsler fra ledende og vidende eksperter herhjemme og i udlandet sidder ministeren på sine hænder og gør ingen ting for at standse epidemien, som nu er ude af kontrol.

Ministeren venter på instrukser fra Axelborg, hvis lydige hånddukke han har været fra første dag i ministerstolen. Han påstår i ramme alvor, at han ikke kan skride ind, før han kender mere til smittevejene for MRSA. Det er en meget dårlig undskyldning for at lade bakterien brede sig så meget, at der til sidst ikke er noget at stille op. Kynisk og uansvarligt.

Det er også løgn.

Man kan i alle tilfælde isolere kendte smittekilder, nemlig svin og personalet, der kommer i staldene, samt disses familier.

Men det vil se alt for dramatisk ud, og så krakelerer ministerens og Seruminstituttets idylliserende snak om, at MRSA bare kan slås ned med et par piller og eventuelle infektioner er væk på et døgn. Så går det op for befolkningen, at den er blevet narret, og at MRSA truer hele vores sundhedssystem og folkesundheden med permanente tilbageslag.

Der er desværre ikke udsigt til, at ministerens smørrede grin og fempunktsplan afløses af ansvarlig inddæmning af bakterien efter kendte og velafprøvede metoder.

Derfor må befolkningen handle i nødværge og øjeblikkeligt stoppe al indkøb af kød, indtil situationen igen er sikker og MRSA er væk.

Du behøver altså ikke at blive vegetar resten af livet. Bare hold presset på branchen indtil myndigheder og politikere lever op til deres forpligtelser.

Også bragt i Ekstra Bladet den 31. august 2014

Se her