ForsideLederLeder: Mere varm luft fra Dan Jørgensen

Leder: Mere varm luft fra Dan Jørgensen

-

DSC04276
Dan Jørgensen udsætter igen en effektiv indsats imod MRSA

Ministerens “Fem punkts Plan” der blev sat i søen i juni 2014 og pålagde blandt andet svinepassere at vaske deres hænder. Nu følger ministeren op med et krav om, at der også skal være en håndvask med varmt og koldt vand samt papirhåndklæder.

Bonden skal helt selv lave en smittebeskyttelsesplan, som sikkert ligger fix og færdig og ministergodkendt på Axelborg allerede, så den kan sendes ud til svineejerne helt gratis.

Ministeren kræver for eksempel:

Indgang til og udgang fra besætningen skal ske gennem et forrum, medmindre besætningen helt eller delvist opholder sig udendørs.
 

Men der skal også være en beskrivelse af,

“hvor og hvordan procedurerne ovenfor gennemføres, hvis der ikke er forrum.”

Kontrollen sker i forbindelse med den lovregulerede sundhedsaftale og foretages af den samme dyrlæge, som modtager honorar fra landmanden for bl.a. at ordinere antibiotika.

Den seneste opsporing af listeria til et bestemt rullepølserulleri viser, at bakterier kan identificeres meget præcist. Det vil derfor ikke være særlig vanskeligt at holde svinebonden ansvarlig for et givent tilfælde af MRSA.

sickpigs.dk mener, at de nye bureaukratiske regler er spild af tid og papir. Dyrlægens dobbeltrolle som både leverandør, rådgiver og kontrollant hindrer effektive løsninger. Det viser udviklingen i antibiotikaforbruget. Og selv hvis de fine procedurer bliver overholdt, så vil de ikke forhindre en spredning gennem seksuelle kontakter til svinepassere, nærkontakt imellem børn og pædagoger osv.

Dan Jørgensen burde sagsøges for at efterlade de ansatte i staldene i en hjælpeløs situation. Deres sundhed indgår nemlig på ingen måde i den nye fine plan.