ForsideMRSANu skal der være en håndvask foran svinestalden.

Nu skal der være en håndvask foran svinestalden.

-

haandvask
Sådan kan den lovbefalede håndvask se ud. Der skal også være adgang til papirhåndklæder. Her kan ministeren vaske hænder, før han går ind  til MRSA problematikken

Selv om svineminister Dan Jørgensen ikke ved, hvordan MRSA spreder sig, og derfor på det seneste samråd i fødevareudvalget nægtede at svare på, hvordan han ville bekæmpe MRSA, barsler hans ministerium nu med nogle regler, som altså skal sikre, at MRSA bliver inde i stalden. Landbrugsavisen skriver:

Senest 1. oktober skal alle landmænd med større svinebesætninger have en smittebeskyttelsesplan og et for-rum, hvor medarbejdere kan vaske hænder.

Allerede om en måned og senest 1. oktober skal alle landmænd med større svinebesætninger være klar med en smittebeskyttelsesplan, der kan være med til at sikre, at svinebakterien MRSA ikke kommer ud i samfundet.

se mere her Svineproducenter skal leve op til nye MRSA-krav.