ForsideLederLeder: Odder kommune laver borgermøder efter ønske fra landboforeningen

Leder: Odder kommune laver borgermøder efter ønske fra landboforeningen

-


I et meget nært samarbejde og på initiativ af Jens Gammelgaard, mangeårig landboforeningsformand, vil Odder Kommune stå for et, måske flere, borgermøder om MRSA.

Desuden arrangeres der et helt separat møde for kommunens ansatte i svinebedrifterne og for landboforeningens medlemmer, men det i øjeblikket er ikke klart, om kommunen også her er arrangør.

Efter Jens Gammelgaards opfattelse er der i kommunen pisket en “unødig frygt” op for sygdommen.

– Der er nogle mennesker i kommunen, der kører en kampagne mod landmændene. Det er helt ude i hampen, hvad de siger. Det bliver vi nødt til at møde med nogle kendsgerninger, siger Jens Gammelgaard til DR Østjylland.

Og det skal kommunen tilsyneladende hjælpe til med.

Men sickpigs.dk mener ikke, at skatteydernes penge skal bruges til at fremme et underskudsgivende og forurenende erhvervs særinteresser. Landbruget har selv skabt MRSA-problemet ved at fodre grisene med antibiotika, for at få dem til at vokse hurtigere og for at få søerne i brunst hurtigere efter at de har født deres grise. De er blevet advaret talrige gange og nu kommer de resistente bakterier, som alle har ventet på. Men de er ikke de sidste. For det første vil antibiotika i produktionen gøre MRSA endnu mere multiresistent, og for det andet vil vi fremover møde nye og måske farligere resistente bakterier.

Landbruget tiltager sig under dække af, ikke at ville “stigmatiseres” en sær ret til at undergrave folkesundheden og hospitalsvæsenet uden at der er sporbarhed til de bedrifter, som udspyer de resistente bakterier. Og sammen med kommunen vil man nu bagatellisere MRSA som noget, vi sagtens kan leve med, bare svinepasserne lige spritter hænderne af og skifter til rent tøj, når de går ud af stalden.

Men det gør de ikke. Og disse pseudotiltag er en gratis omgang og holder kun til de næste resistente mikrober melder deres ankomst fra svinestalden.

sickpigs.dk mener, at dansk industriel svineproduktion er endt i en blindgyde, hvor dyrene er så svage, at de skal medicineres fra første levedag og tit og ofte rammes af PPRS, smitsom lungesyge, Aujetskis syge og mange andre i deres alt for korte liv.

Hvis der skal laves svinekød i Danmark, så skal det ske uden brug af antibiotika. Og hvis dyrene er sunde kan dette sagtens lade sig gøre.

Vildsvin klarer sig for eksempel ret godt helt uden antibiotika.

Se indslag i TV-østjylland her
TV Østjylland