Forsidebagatellisering af MRSA-farenPoul Bækbo bagatelliserer MRSA-smittefaren

Poul Bækbo bagatelliserer MRSA-smittefaren

-

Ifølge Poul Bækbo, der er forskningschef ved Videnscenter for svineproduktion under Landbrug og Fødevarer, er risikoen for at naboerne til en svinefarm bliver smittet med MRSA “forsvindende lille”.

– Med den forskning jeg selv har lavet på området, vil jeg sige at risikoen er meget lille og formentlig ikke-eksisterende. Vi ved fra danske undersøgelser, at de husstandsmedlemmer, der bor på ejendommene med svinebesætninger stort set aldrig selv er bærere af bakterien. Så risikoen er lille, men man kan ikke udelukke den fuldstændigt, siger Poul Bækbo til DR Sjælland.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) lancerede 3. juni en 5-punktsplan, der skal stoppe MRSA ved stalddøren.

Fødevarestyrelsen skriver det modsatte i sin vejledning om MRSA:

Hvis du eller en i din hustand får infektion eller skal opereres er det meget vigtigt at oplyse om , at en eller flere i husstanden arbejder med levende svin . Dette er for at sikre, at I får den korrekte behand-
ling

[…]

MRSA 398 smitter kun sjældent fra menneske til menneske , men kan dog smitte til andre personer i hustanden. Den findes kun sjældent hos personer, der ikke har direkte kontakt med levende svin eller, som bor i husstand med en person, der har direkte kontakt med levende svin.

 

via Hel landsby frygter at blive ramt af dødelig svine-sygdom | TV ØST.