ForsideAntibiotika og resistensFupregler om flokmedicinering

Fupregler om flokmedicinering

-

Landbrugsavisen skriver den 17. september 2014 bl.a:

Blandt andet stiller planen (Dan Jørgensens nye såkaldte “fem punkts Plan red.)  krav om, at mennesker, der forlader svinebesætninger, skal skifte tøj og vaske hænder, samt at svineproducenter fremover kun skal behandle syge dyr og stoppe de såkaldte flokmedicineringer, hvor hele besætninger behandles.

Fødevareministeret skriver på sin hjemmeside om Fempunktsplanen bl.a:

3. Rutinemæssig flokmedicinering stoppes
Syge dyr skal selvfølgelig behandles, men at behandle en hel besætning med medicin er langtfra altid nødvendigt. Derfor er der netop indført krav om flere dyrlægebesøg i form af sygebesøg samt krav om laboratorieundersøgelser, så kun de dyr, der er syge, får antibiotika.

Men dette betyder ikke at flokmedicinering stoppes. Det er usikkert om der overhovedet vil ske en reduktion af forbruget på grund af dette. Reglerne forhindrer på ingen måde, at raske dyr får antibiotika.

Se videoen herunder fra Videncenter for Svin. Det fremgår, at man sagtens kan flokmedicinere fremover, bare man indsender en eller to gødningsprøver eller lignende om året til laboratorieundersøgelse.
Videncenter for Svineproduktion – faglig viden om svineproduktion – Nye regler for flokmedicinering af svin.

En dyrlægepraksis har sammenfattet reglerne, der på ingen måde vil nedsætte antallet af flokmedicineringer, for det er de samme dyrlæger, som tidligere har anbefalet  dem, som nu skal rådgive om at begrænse dem. Det vil de sandsynligvis være ret lige glade med.

Se de nye regler her: Nyhedsbrev_juli_2014_Svinepraksis_DK