Forsidebagatellisering af MRSA-farenKåre Mølbak og 24syv faktachecker sickpigs.dk's løbeseddel. Nul fejl.

Kåre Mølbak og 24syv faktachecker sickpigs.dk's løbeseddel. Nul fejl.

-

MRSA_plakat_2014


Lyt her


Herover hele udsendelsen om MRSA i 24syv den 18. september. Interview med En borger fra Odder, denne sides redaktør og Jens Gammelgaard, landboformand og svineavler.

Udsendelsen ender med et faktatjek af den løbeseddel, som kan hentes her fra hjemmesiden.

Reporterne ringede efter interviewsne op til overlæge dr. med. Kåre Mølbak, Starens Serum Institut, som bekræftede, at oplysningerne var korrekte. Han mener ikke, at sex er den primære smittevej, men er enig i, at sex er en smittevej. Han bekræftede også at MRSA kan overleve i lang til på møbler og i tæpper, men mente ikke at den primære smitte skete her. Hvilket ikke er det samme som, at der ikke er nogen smitterisiko. Han mener bare, at noget andet er mere smittefarligt. Og der er vel en grund til at svinepassere skal spritte hænderne af mange gange om dagen for ikke at smitte andre. Herunder deres børn.

Dr. med. Kåre Mølbak, SSI

Men da man ikke kender smittevejen for en betydelig del (20%) af de MRSA-positive, så kan sex og dørhåndtag, kys, knus og kram sagtens være en af de aktuelle smitteveje. I al fald vil det ikke være muligt at holde MRSA inden for svinestaldene med mindre man forbyder personalet at gå i byen og finde en kæreste for kortere eller længere tid.

Læs også: Kys aldrig svinedrengen