Forsidebagatellisering af MRSA-farenPer Clausen: Myndighederne misinformerede om MRSA

Per Clausen: Myndighederne misinformerede om MRSA

-

Kød smitter med MRSA, når man rører ved det.

Camilla Udsen, seniorrådgiver i Forbruggerådet Tænk kalder det »dybt problematisk«, at forbrugerne skal risikere at blive smittet med en multiresistent bakterie under madlavning. Hun opfordrer derfor myndighederne til at genoptage overvågningen af forekomsten af svine-MRSA i kød.

»Og myndighederne må også revurdere deres råd til forbrugerne, så det ikke længere forlyder, at der ingen risiko er for at blive smittet via svinekød. Det siger eksperterne jo, at der er«, siger hun og understreger, at hun helst så, at bakterien fuldstændig forsvandt fra dansk svinekød.

 

Efter Per Clausens opfattelse skal befolkningen nu, hvor det ser ud til, at hver femte pakke med svinekød er inficeret, have klar besked om, at det stiller store krav til køkkenhygiejnen at tilberede svinekød: Og at det ikke længere bare handler om at gennemstege kødet.

»Man har hidtil misinformeret befolkningen«, mener han.

LÆS OGSÅFødevarestyrelsen om MRSA: Smittefaren fra kød er minimal

Han finder det »rystende«, at Fødevarestyrelsen besluttede sig for at stoppe målingerne af MRSA i svinekød i 2011 og opfordrer supermarkedskæderne til at indføre en egenkontrol.

via Forbrugernes vagthund kræver MRSA-test af kød i supermarkeder – Politiken.dk.