ForsideAntibiotika og resistensFarligt kød fra Skare. Fødevarestyrelsen klapper i.

Farligt kød fra Skare. Fødevarestyrelsen klapper i.

-

Slagtermester Kurt Skare trak ikke farligt kød tilbage

Samtidig med listeria-sagen har myndighederne i al hemmelighed efterforsket et andet stort sygdomsudbrud, som også skyldes kød, viser dokumenter, metroxpress har fået indsigt i.Dokumentation:Læs Fødevarestyrelsens delvist censurerede akter i sagen samt begrundelserne for ikke at give aktindsigt her.

KOTELETTER
Arkivfoto
Skares mange sager.

Skare har inden for få år været presset af en række sager.Skare har fået en bøde for fusk med holdbarhedsdatoerne, der er fundet af salmonella og kanyle-spidser i kødet, der har været stridigheder med fagforeninger og ansatte, der har klaget over at blive overvåget og trukket i løn for pauser. En treårig dreng er blandt de 19 registrerede patienter, og Statens Serum Institut, SSI, vurderer, at op imod 130 kan være blevet syge af hakket oksekød med multiresistent salmonella fra virksomheden Skare i Vejen

Akterne afslører, at Skare den 13. juni sendte kødet ud i butikkerne, men i strid med loven undlod at trække produkterne tilbage, da et analyseresultat dagen efter viste salmonella. Så det farlige kød blev fortsat solgt, og få dage efter begyndte folk at søge læge.- 6 af de 19 var så syge, at de blev indlagt, en med blodforgiftning, siger overlæge Kåre Mølbak, SSI

via Fødevarekontrol holder kødskandale hemmelig – MX.dk.