Forsidebagatellisering af MRSA-farenDF og V spiller dumme for at slippe for at komme med...

DF og V spiller dumme for at slippe for at komme med handlingsforslag

-

reneC
Politikerne risikerer at træffe de forkerte beslutninger om, hvordan vi bedst bekæmper MRSA, fordi regeringen sidder på vigtige oplysninger om sygdommen, siger Dansk Folkepartis fødevareordfører, René Christensen.

DR skriver bl.a:

Ifølge den såkaldte Danmap-rapport, som netop er udkommet i dag, fik næsten 550 danskere konstateret smitte med MRSA-stafylokokker alene i 2013.

MRSA er ikke farligt for svin, men hos mennesker kan sygdommen udvikle sig til bylder, sår og i værste tilfælde til en dødelig blodforgiftning.

Netop fordi MRSA-smitte er en ‘meget, meget alvorlig sag’ er det vigtigt, at politikerne får den rette information, mener René Christensen.

– Ellers er det svært for os politikere at finde ud af, hvilke værktøjer vi skal skrue på for at løse denne sag, og der er jo ikke kun smittefaren; der er jo folk, der dør af det her, siger han.

– Vi skal have begrænset smittevejene i så høj grad som muligt. Der skal være mere fokus på at finde smittevejene, og så begrænse dem, siger Erling Bonnesen.

Han ser frem til et kommende møde i Fødevareudvalget, hvor folketingets medlemmer vil få den sidste nye viden på området – et møde, hvor René Christensen også deltager.

– Det, jeg har fokus på, er at lytte til fageksperternes råd. Når vi tager skridt i sagen, så skal de være så veldokumenterede som muligt, siger Erling Bonnesen.

via Regeringen får kritik: Alt for lukket om MRSA-smittefare | Politik | DR.